Anunturi imobiliare gratuite, particulari, dezvoltatori si exclusivitati

Vanzare casa Hunedoara, Ilia - 335000 EURO

335000 €  De vanzare
De vinzare - Castelul Bornemisza din Ilia, jud. Hunedoara, str. Libertatii nr. 69. Front stradal la drumul european E68 (DN4) si la str. Horia, se invecineaza la limita proprietatii cu Castelul Gabriel Bethlen (locul de nastere al principelui transilvanean), vizitat anual de mii de turisti si cu riul Mures. Distante: la 25 km de Deva, 130 km de Timisoara si Arad. teren - 24000 mp cladiri - 2900 mp construiti la sol, din care: - castelul - 1015 mp - hambar S+P+M - 560 mp - locuinta 1 - 413 mp - locuinta 2 - 403 mp - locuinta 3 - 320 mp - anexe - 189 mp Cumparatorul poate transforma proprietatea in centru medical, centru social, centru de evenimente, complex turistic, resedinta multifamiliala. Hambarul poate fi transformat in crama. Cladirile nu sint inscrise in Lista Monumentelor Istorice. Prin Programul Operational Regional 2014 - 2020, Romania are acces la fonduri europene dedicate Conservarii, Protejarii, Promovarii si Dezvoltarii Patrimoniului Natural si Cultural. Rata de cofinantare din partea UE si a Guvernului este de 98% din valoarea proiectului. Baronul Bornemisza (I.) Janos si-a capatat mosia de la contesa Bethlen Kata in anul 1716. Fiul sau, Bornemisza (I.) Ignac a continuat sa dezvolte proprietatea familiei in anii 1740: el a devenit proprietarul satului Ilia si altor 18 sate invecinate. El a pastrat castelul pentru proprie folosinta, in timp ce fratele sau, Pal, si-a construit un conac. Hambarul imens (relevant si din punct de vedere arhitectural) construit la sfarsitul secolului al 18-lea de catre Bornemisza (III.) Janos, fiul lui (I) Ignac, locotenent major al judetului Alba, reflecta rolul economic imens al mosiei in viata intregii regiuni. Castelul de astazi a fost construit in stil clasicist de baronul Bornemisza (II.) Ignac la mijlocul secolului al 19-lea. La construirea castelului au folosit materiale si din ruinele Conacului Bethlen-Thokoly, in special elementele de piatra ale turnului-casa si cele ale casei de poarta. Coloanele toscane la fatada dinspre curte reflecta cel mai elocevent stilul clasicist. Imobilul are forma de U si cladirile laterale cu peristil. La inceputul secolului al 20-lea mosia din Ilia a apartinut baronului Bornemisza Tivadar, fiul lui (II.) Ignac, si sotiei sale, baroana Josika Roza. Ei au reamenajat castelul conform trendurilor curente din acea perioada, astfel castelul si-a capatat forma sa de astazi si a primit si elemente noi, cum ar fi noua fatada dinspre parc. Stilul eclectic este reflectat in special de fatada principala a castelului, care are ferestre mari semicirculare si un risalit central cu coloane si cu timpan triunghiular. Dupa nationalizare castelul a functionat ca spital, pina la retrocedarea catre actualii proprietari, in urma cu 10 ani. ( dupa Castel in Transilvania)

Pe site din 27-07-2021
Vizualizari 43
Persoane interesate 0

Caracteristici:

Suprafata utila: 24000 m2

Expertii tai in imobiliare

Garantia calitatii, listeaza-ti anuntul pe site-ul Multecase.ro si beneficiezi de expunere direct catre clienti

Te-ai indragostit de acesta proprietate? O poti cumpara chiar acum, simplu si rapid! Imobilul este listat in categoria Casa/vila De vanzare in localitatea Ilia.

Vrei sa vezi mai multe anunturi? Intra aici pentru intreaga oferta Casa/vila De vanzare in localitatea Ilia. Pe Multecase.ro ai la dispozitie o lista imensa de proprietati din care poti alege. In plus, numarul lor este se afla intr-o continua crestere. Daca vrei sa ai un loc doar al tau sau daca iti intemeiezi o familie , avem solutia pentru tine: Anunturi imobiliare Ilia.

Este Ilia zona ta preferata? Foloseste acum modulul de cautare si gaseste alte oferte din apropiere.

Ne dorim sa iti oferim cea mai placuta experienta pentru descoperirea anuntului imobiliar perfect!

Pe site-ul multecase.ro beneficiezi de cele mai noi anunturi imobiliare gratuite de la particulari, dezvoltatatori si agentii cu comision 0.

Anunturi din aceeasi zona:


Multecase.ro
Te tinem la curent cu cele mai noi proprietati!
Aboneaza-te si vei primi cele mai noi si relevante anunturi, conform
criteriilor tale de cautare.

Anunturi FRESH de la particulari din toata
Romania te asteapta pe www.multecase.ro

Nu doresc sa ma abonez azi! :(